Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

een indringend verhaal uit Kiev

Zojuist kregen wij dit aangrij­pende verhaal uit Oekraïne binnen. Twee moeders vertellen hoe ze met hun gezin moesten vluchten uit Bakhmut in de Donbas en uitein­delijk een veilig heenkomen vonden in Kiev, bij onze partner Father’s House. Terug kunnen ze voorlopig niet. Er wordt hevig gevochten in de Donbas en van hun woonplaats is niet veel meer over.

Het filmpje duurt 16 minuten en is onder­titeld in het Engels. Neem de tijd om het op je te laten inwerken. 

We zien en horen dagelijks de bericht­geving over de oorlog in Oekraïne. Een land bedreigd in het bestaan, een bevolking die deels onder de wapenen is, deels gevlucht, deels bezig te overleven. Wat dat betekent is maar moeilijk voor te stellen.

Een onderdeel van onze hulpver­lening is het opvangen van vluch­te­lingen uit het oorlogs­gebied in het oosten van Oekraïne. Hiervoor wordt het gebouw van Father’s House in Kiev gebruikt. De kinderen die hier voor de oorlog werden opgevangen, zijn geëva­cueerd naar Duitsland. Nu worden hier gezinnen opgevangen en wezen of kinderen van wie de familie niet bekend is.  Het gaat om een opvang van zo’n 30 personen, waaronder de mensen uit dit filmpje.

Zo proberen we naar de opdracht van Jezus Christus te zorgen voor wie honger, dorst en geen huis heeft.

Zie ook onze website: www.cgk.nl/oekraine2022 voor meer info.

Print Friendly, PDF & Email