Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

een pakket van de Goede Herder

In juli werden Limburg en delen van Duitsland en België getroffen door een waters­noodramp. Ds. Jan Bosch vertelt ons hoe zijn gemeente antwoord probeert te geven op de ontstane nood.

Wilt u een kop koffie?’, luidt de vraag. 
‘Ja, graag! Maar lukt dat dan?’
Even later zit ik op een stoel met een kop koffie in de hand. Om mij heen razen droog­ma­chines. Koffie zetten lukt. Want het koffie­zet­ap­paraat stond hoog genoeg toen het water kwam. Maar de koelkast heeft het begeven. Wat wil je wanneer het water een meter hoog komt in de kamer.

pakketten uitdelen 

Vanuit onze gemeente ‘Stem van de Goede Herder’ in Bunde/Meerssen gaan we langs bij de mensen die getroffen zijn. We willen hen een hart onder de riem steken. Vrijwil­ligers uit onze gemeente hebben 220 pakketten gemaakt om uit te delen. We willen laten weten: we leven met u mee, we helpen u en bidden voor u. Zo mogen we in de naam van Christus er zijn voor mensen in de buurt.

aandacht voor getroffenen

Dankzij giften en collecten van kerken uit het hele land is dit mogelijk. Hartelijk dank hiervoor! Het ontroert de mensen hier dat er aan hen wordt gedacht. Naast het verspreiden van pakketten dragen we bij aan een fonds. Mensen die een de vergoeding voor geleden schade misliepen, kunnen hier terecht. 

maaltijd in een warme gemeente 

Verder nodigen we de komende tijd getrof­fenen uit voor een maaltijd. Daar kunnen ervaringen worden gedeeld en geven we infor­matie over hulp. We merken ook dat er een band ontstaan is. We hopen dat ze in deze moeilijke tijd ontdekken en ervaren dat er een God is waar ze terecht kunnen met hun nood. En dat er een warme gemeente is, waar je zorgen kunt delen met broeders en zusters.

na de koffie 

Hoe mijn bezoeken trouwens die middag verder gingen? Als de koffie op is, ga ik verder. Een man even verderop in de straat zegt: ‘Kijk maar door het raam’. Ik kijk dwars door de vloer de kruip­ruimte in. Er is geen vloer. De gesprekken gaan over de angst voor het opkomende water. Mensen liggen er nog steeds van wakker. En over de plotse­linge evacuatie, er was soms niet eens de tijd om medicijnen mee te nemen. Maar er is ook dankbaarheid want ‘we leven nog’.

een pakket van de Goede Herder 

Niet iedereen is thuis. Geen probleem, we stoppen een briefje met ons telefoon­nummer door de bus. Een dag later word ik gebeld: ‘Hebt u voor mij nog een pakket van de Goede Herder?’. Op mijn gezicht verschijnt een glimlach. Dat is het, een pakket van de Goede Herder. Ik bid dat ze iets van Zijn liefde ervaren en ontdekken. 

Met harte­lijke groet en Gods zegen toege­wenst, ds. Jan Bosch - Maastricht.

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl