Stichting Gave organiseert op zaterdag 1 april in Veenendaal de trainingsdag ‘Welke verbinding maak jij? Met een boeiend programma voor iedere christen die betrokken is bij vluchtelingen, of hierin geïnteresseerd is. Een dag vol inspiratie en praktische ideeën.

Vluchtelingen voelen zich vaak ontworteld en niet gezien. Nu de asielopvang overvol is, moeten ze vaak meerdere keren verhuizen naar tijdelijke opvangplekken. Als christenen zich met vluchtelingen verbinden, ontstaat er echter hoop. Maar hoe maak je verbinding en waar moet je rekening mee houden als je in contact bent met vluchtelingen? Op de trainingsdag krijg je relevante tips en word je bemoedigd om te groeien in verbinding met vluchtelingen. De trainingsdag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen in het asielzoekerscentrum of een reguliere woning in de wijk. Het programma is ook geschikt voor bezoekers die zich willen oriënteren of contact met vluchtelingen iets voor hen is.

Gave-directeur Jan Pieter Mostert en de Syrische evangelist Samer Younan houden inspirerende toespraken. Verder zijn er leerzame seminars over o.a.: ‘Vriendschap en cultuurverschillen’, ‘In verbinding met moslims’ en ‘Hoop geven bij trauma’s. Nieuw dit jaar is het Verdiepingsplein. Op dit plein staan vakspecialisten van Gave voor je klaar om jouw specifieke vraag te beantwoorden. Bijvoorbeeld over contact met Oekraïners, organiseren van vrouwenactiviteiten, of over juridische zaken. In de pauze is er een informatiemarkt en zijn er volop mogelijkheden voor ontmoeting. Gave zorgt voor een lunch en een multiculturele borrel.

Tijdens de dag wordt het nieuwe boek van Gave gepresenteerd: ‘De vreemdeling in ons midden, een bijbelse ontdekkingstocht’. Medewerker Lianne van der Zee doet hierin verslag van haar onderzoek naar vluchtelingen in de Bijbel en biedt praktische lijnen naar vandaag.

Plaats:                  Ichthus College, Vondellaan 4, 3906 EA Veenendaal
Tijd:                      10.30-16.15 uur
Kosten:                15 euro (lunch en een multiculturele borrel inbegrepen)
Aanmelding:       gave.nl/advies-en-begeleiding/training

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u