Vrienden, buren of collega’s die niet gewend zijn om naar de kerk te gaan, kun je gewoon uitnodigen om met je mee te gaan. Met een kerkproeverij wordt die drempel net iets lager. We delen graag drie recente voorbeelden met je, in Harderwijk, Nieuwe Pekela en Ede.

Na burendag

In Harderwijk vierden ze op zaterdag 23 september burendag met de wijk en hielden ze de volgende zondag een kerkproeverij. Belangstellenden werden onder andere door een artikel in de lokale krant uitgenodigd. In een filmpje konden mensen alvast de kerk van binnen zien en kregen ze uitgelegd wat ze konden verwachten. De dienst was niet anders dan anders, maar er werd wel wat meer uitgelegd.

Met open kerk

In Nieuwe Pekela stonden op zondag 8 oktober de kerkdeuren wat wijder open dan anders. Ook hier werd de drempel verlaagd met een ontspannen video vooraf. De kerkproeverij werd gekoppeld aan de open kerk op woensdagochtend. Wie een kerkdienst toch nog een te grote stap vindt, kan dan even binnen komen kijken.

Bij jubileum

In Ede hielden ze niet voor het eerst een kerkproeverij. Dit jaar werd het honderdjarig bestaan van de gemeente aangegrepen om een kerkproeverij te organiseren. Op zaterdag 7 oktober waren buurtgenoten welkom om de kerk te bezichtigen en op de volgende zondag om een kerkdienst mee te maken.

Wie nodig jij uit?

Wil je in jouw gemeente ook eens een kerkproeverij houden? Op de website vind je meer informatie en praktische tips. Deel je ervaringen met anderen. Het is goed om elkaar te inspireren en aan te moedigen.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u