Jezus zegt: ‘maak alle volken tot Mijn discipelen!’ Maar hoe breng je de boodschap van het evangelie van Jezus Christus aan de mensen in je omgeving, die misschien wel een heel andere achtergrond of cultuur hebben?

Deputaten evangelisatie, diaconaat en zending organiseerden samen met de TUA voor studenten een summer university. De deelnemers gingen in juni 2022 een week naar de zendingsschool ‘All Nations’ in Londen om daar kennis te maken met het interculturele missionaire werk. Ze hebben in de praktijk gezien wat het is om met mensen uit heel andere culturen het evangelie te delen.

All Nations is een van de grootste opleidingsinstituut voor zending en evangelisatie in Europa. Studenten van over de hele wereld worden hier opgeleid om vervolgens aan de slag te gaan in het interculturele missionaire werk. Veel van die studenten wonen op de campus. De studenten van de TUA draaiden een week lang mee in de community, volgden colleges en bezochten een missionair project in een multiculturele wijk.

Een van de deelnemers, Rinske, maakte dit videoverslag van de reis:

In september verscheen het blad Doorgeven, met daarin een inspirerend interview met twee studenten over deze studiereis.
Ook interessant om te lezen: ondergedompeld in andere culturen 

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u