Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

extra Michazondag

Door corona kwam het openbare leven tijdens dit voorjaar ineens piepend en krakend tot stilstand. Er werden pijnlijke besluiten genomen: verzor­gings­huizen en scholen gingen dicht, grenzen werden gesloten en samen­komsten verboden. ‘Gewoon even naar de super­markt’ bestond ineens niet meer. Veel van onze zeker­heden kwamen op losse schroeven te staan.

Nu het openbare leven in Nederland langza­merhand weer op gang komt, hopen we dat we als kerken en chris­tenen niet gelijk terug­schieten in het drukke leven van hiervoor. Want corona zette ons ook figuurlijk stil bij bepaalde vragen. Zorgen we wel goed voor de schepping? Besteden we onze tijd aan de dingen (en vooral de mensen) die we écht belangrijk vinden? Welke gevolgen heeft mijn leefstijl voor mensen elders? Kan het ook anders?  

Om samen over deze vragen na te denken, is er op 14 juni een extra Micha Zondag, met als de aloude opdracht van God die Hij verwoordde door de mond van de profeet Micha: 

Hij heeft u, mens, bekend­ge­maakt wat goed is. En wat vraagt de HEERE van u anders dan recht te doen, goeder­tie­renheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God.
Micha 6:8 (HSV) 
 

Laten we samen onder­zoeken wat God ons in deze crisistijd met deze tekst wil zeggen en hoe we dit kunnen toepassen in ons dagelijks leven, waarin we oog hebben voor mensen dichtbij en ver weg en voor heel Gods schepping. 

Alle benodigde materialen kunt u downloaden op de website van Micha­Zondag.

Print Friendly, PDF & Email