Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

filmpje ‘Als alles verandert’ geeft perspectief op nieuw normaal

Vlak voor zijn vertrek ging diaconaal consulent Rudolf Setz opnieuw het land in om een diaconaal verhaal in beeld te brengen. In het filmpje dat werd gemaakt, vertelt Jennienke Boersma uit Rolde welke rol haar kerk speelt als een nieuw normaal zich aandient. Samen met een gespreks­hand­leiding stuurden we het naar alle diaco­nieën om hen te bemoe­digen in de huidige fase waarin een nieuw normaal wordt gevormd in de maatschappij.

Er kwamen diverse reacties op het filmpje binnen: ‘Dit verhaal geeft mij inspi­ratie om samen te zoeken naar manieren van kerk-zijn die passen bij nu’ en ‘Wat een ingrijpend verhaal’. Anderen wilden het verhaal graag delen: ‘Ik hoop dat deze film niet alleen door de diaconie wordt bekeken, dit moeten veel meer mensen zien!’

Het filmpje kan persoonlijk inspi­reren, als opening gebruikt worden op een diaconie- of kerken­raads­ver­ga­dering en is ook geschikt voor een CDC/CDV-avond of gesprek in kringen/catechese. We zijn benieuwd hoe dit verhaal in jullie gemeente wordt gebruikt. Laat het ons weten!

Kom met suggesties of meld ons diaconale verhalen vanuit jullie eigen omgeving via diaconaat@cgk.nl.

N.B. Filmpje gemist? Kijk ‘m hieronder terug.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl