Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

hoe tegenslagen veranderden in zegeningen

Oleg Ljoebitsj is evangelist in Tajmyr, een Russisch schier­eiland waar de overheid door de coron­a­pan­demie alle reisverkeer verbood. Dit voorjaar schreef broeder Ljoebitsj een reisverslag aan deputaten buiten­landse zending. Daarin benoemt hij de zegeningen, maar ook de tegen­slagen die het team van evange­listen hebben ervaren. 

Broeder Ljoebitsj en zijn team kregen naast de coron­a­pan­demie ook te maken met wegcon­troles, gevaar­lijke wegen, (in)reisverboden, slechte weers­om­stan­dig­heden en autopech. Maar door alle tegen­slagen heen zagen ze Gods leiding: ‘God ziet de nood van een ieder en geeft tijdig een aanmoediging’. 

stoppen of doorgaan? 

Door de coron­a­pan­demie verbood de overheid alle reisverkeer. Ljoebitsj schrijft in zijn reisverslag, dat u hier helemaal kunt lezen: 

Ik heb aan iedere broeder en zuster van de groep gevraagd: ‘Wat doen we nu?’ Sommigen wilden bij ons blijven zolang het nodig is, anderen wilden terug naar huis. Als een deel naar huis zou gaan, konden we onze muzikale activi­teiten niet uitvoeren. Als we allen zouden doorgaan, zou dat goed zijn voor de wereld? Als we allen zouden stoppen, zou dat goed zijn voor God?’

Lees hier het hele reisverslag en lees hoe deze loodzware reis tot zegening was voor veel onbereikte mensen. 

 

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl