Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

hulpverleningszondag komt eraan!

PowerPointpresentatie en preekschets hulpverleningszondag beschikbaar

Over een paar weken is het hulpver­le­nings­zondag. U heeft als gemeente al de nodige materialen ontvangen om (digitaal) uit te delen. Voor het kinderwerk hebben we een vertel­schets en een verwerking beschikbaar gesteld en uw (gast)predikant heeft een preek­schets ontvangen. Ook de Power­Point­pre­sen­tatie en een korte video staan inmiddels online.

laat je licht schijnen

Het thema voor deze hulpver­le­nings­zondag is: Laat uw licht schijnen voor de mensen. We leven in een donkere tijd. Er is veel somberheid door bijvoor­beeld oorlogen, milieu­pro­blemen en corona. Nieuws­be­richten hebben veelal een trieste inhoud, want 'goed nieuws is geen nieuws'. We zijn als mens vatbaar voor die treurigheid. We hebben immers op deze wereld niet het eeuwige leven.

Het Evangelie bewerkt een andere houding, die in Matteüs 5 wordt omschreven als 'licht verspreiden'. Disci­pelen, volge­lingen van Jezus Christus, zijn het licht van de wereld (vers 15) en brengen goede werken voort, waardoor God, onze Vader, wordt verheerlijkt.

Hoe kan dat? Waar haal je het licht vandaan? En hoe ben je zo'n licht? Vragen die op hulpver­len­ins­zondag alle ruimte krijgen en hopelijk ook beant­woord worden.

Diaconaal consulent Erjan van der Linde ziet er echt naar uit: ‘We hebben hier als diaconaal team met elkaar aan gewerkt en we hopen en bidden dat het mag helpen om ons geloof handen en voeten te geven!’

Download hier de Power­Point­pre­sen­tatie, preek­schets en andere materialen.

Print Friendly, PDF & Email