Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

ik leef nog!

Mashaer Adam is 34 jaar oud. Ze komt van oorsprong uit de weste­lijke provincie Darfoer in Soedan. Die regio kwam in 2003 in opstand tegen de centrale regering in Khartoem, waardoor het gebied in een situatie van humani­taire ellende terecht kwam. Mashaer heeft veel van die burger­oorlog en de gevaren ervan meege­maakt; ook verloor ze haar ouders in die oorlog. Ze vluchtte naar familie in Khartoem, waar ze haar middelbare school wist ze af te maken. Daarna ging ze aan een univer­siteit in Khartoem psycho­logie studeren, maar het lukte niet om dat af te maken, omdat ze in toene­mende mate last van één van haar ogen kreeg. Ze meende dat dit niets bijzonders was, maar ging in 2014 met dat pijnlijke oog eindelijk naar een arts in Khartoem. Die consta­teerde dat sprake was van een tumor, maar die was volgens hem niet kwaadaardig.

Ik ging in 2016 naar Egypte, in de hoop dat ik zou kunnen emigreren naar een goed land. Ik ging een paar jaar laten opnieuw naar een arts in Cairo, want de pijn in mijn oog werd te groot. Toen werd duidelijk dat ik urgent behan­deling nodig had want ik had een kwaad­aardige kanker in mijn oog en mijn oogzenuw.” Onderzoek wees uit dat opereren urgent was, want de kans was groot dat de tumor zich naar haar hersenen zou verspreiden. De chirurg met wie Mashaer contact had, zei dat de operatie 3.500 euro zou gaan kosten. Mashaer kon dat niet betalen, maar ze hoorde van een chris­te­lijke organi­satie die hulp gaf. Dat gebeurde ook.

Ik dank God dat ik nu geope­reerd ben. Ik ben mijn oog kwijt, en heb nog wel wat bestra­lingen nodig voor ik een kunstoog kan gaan gebruiken. Maar ik leef nog, God zij dank. En ik heb goede hoop dat alles goed komt.”

Mashaer heeft inmiddels 33 bestra­lingen gehad, en ze is nog niet klaar: er zijn meer bestra­lingen nodig om er zeker van te zijn dat alle kanker­cellen zijn verdwenen.

Voor 2022 willen we als diaconaat de hulp aan Soedanese vluch­te­lingen via de organ­satie Nijlvallei steunen met € 15.000 per jaar. Willen jullie ons helpen om dit te realiseren? 

Voor meer info en het steunen van dit project: zie www.cgk.nl/egy131 

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl