Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

ik veranderde omdat ik zag dat mijn dochter veranderd was …’

Haast juichend kwam ze weer omhoog uit het water waar ze haar oude leven met Christus begraven had in de doop: moeder Lii. Mense­lij­kerwijs een onmoge­lijke gebeur­tenis, maar Jezus Christus is een levende Here.

Lii was een devoot boeddhist, en vond de verhalen over Jezus maar niks. En nu was haar dochter P’Thii christen geworden. Aanvan­kelijk was dat nog niet zo’n punt voor moeder Lii, want zijzelf woonde in Udon Thani en P’Thii, haar dochter, in Bangkok. Met het geld dat ze daar verdiende, onder­steunde ze ook haar moeder Lii.

Maar nu was P’Thii in maart terug­ge­keerd naar Udon Thani, en woonden de beide vrouwen in hetzelfde huis. Nog steeds vond moeder Lii die verhalen over Jezus niks. Maar telkens als ze P’Thii bezig zag, merkte ze de dingen die in haar leven veranderd waren. Ze zag als het ware Jezus aan het werk in het leven van haar dochter. Ze moest toegeven: het werd er niet minder op, maar mooier van! Voor P’Thii was het een voort­durend gebed tot Jezus om ook haar moeder aan te raken. En dat deed Hij. Moeder Lii gaf haar verzet op en de Geest won het in haar hart. Zij kwam tot geloof en werd gedoopt op zondag 14 juni.

Ab en Clarine Mol, die nog maar kort geleden naar Udon Thani verhuisden, waren erbij en Ab stond naast moeder Lii in het water toen zij gedoopt werd. ‘Het was zo’n mooi kippen­vel­moment. Zo’n geweldig getui­genis gaf zij over hoe de Geest met de genade van Jezus mensen overwint’.

Print Friendly, PDF & Email