De Bond van Hervormde Zondagsscholen organiseert samen met het Landelijk Contact Jeugdwerk een landelijke toerustingsbijeenkomst voor zondagsschoolleidinggevenden. Deze vindt plaats op D.V. zaterdag 2 september in Putten (De Aker). Wees welkom!

Lijkt God op papa? Heeft God ook een huis met kamers? Wie is God? Zomaar wat vragen die kinderen aan je kunnen stellen. Kinderen krijgen, door wat je als zondagsschoolleidinggevende vertelt, een beeld van Wie God is.

Op deze bijeenkomst ontdek je samen met andere zondagsschoolleidinggevenden wat het inhoudt om een bijbels godsbeeld door te geven.

De hoofdlezing wordt gegeven door prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker. Zij hoopt ons toe te rusten over het thema: Welk beeld zet je neer? Godsbeeld en geloofsbeleving in het zondagsschoolwerk.

Het programma begint om 9.45 uur. De inloop is vanaf 9.30 uur. Na de hoofdlezing vindt er één workshopronde plaats. Er is keuze uit de volgende workshops:

  1. De lastige kant van het godsbeeld in het Oude Testament (Ds. L. de Wit)
  2. Aan de slag met het godsbeeld in een schurend bijbelverhaal (Ds. H. Polinder)
  3. De ontwikkeling van het godsbeeld bij kinderen (Judith van der Veer)
  4. Veelzijdigheid van het godsbeeld in de toepassingen naar het kind (Dieneke Blok)
  5. Autisme, godsbeeld en geloofsbeleving (prof. dr. Hanneke Schaap)

Na de sluiting om 13.00 uur ben je van harte welkom om deel te nemen aan de maaltijd. De deelname aan deze bijeenkomst is gratis.

Zie voor meer informatie en aanmelden: www.hervormdezondagsscholen.nl/toerustingsbijeenkomst

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u