Hoe houden we alle jongeren betrokken? Deze vraag is een veelgehoorde verzuchting in de kerk. We hebben boven alles het werk van de Heilige Geest nodig. Maar voor nieuwe vormen van jeugdwerk is ook nieuw ‘gereedschap’ nodig. Drs. L. (Laurens) Snoek gaat, tijdens de toerustingsdag op D.V. 6 oktober, met ons op zoek naar nieuwe perspectieven en de bijbehorende gereedschappen voor het werken met jongeren in de kerk van vandaag! 

Is er perspectief voor kerkelijk jeugdwerk? Wie zich dit afvraagt, staat voor een belangrijke, gelovige plicht: verder kijken en dieper graven. Onder leiding van Laurens Snoek, hoofdspreker tijdens de toerustingsdag, gaan we hier gezamenlijk mee aan de slag. Verder kijken, zowel terug de geschiedenis in als vooruit naar de toekomst. We gaan dieper graven om beter te begrijpen wat er onder de huidige toestand van kerkelijk jeugdwerk zit en we kijken omhoog, naar het Hoofd van de gemeente: Jezus Christus.

De tweede lezing krijgt een praktische toespitsing. Wat betekenen de nieuwe perspectieven die we in de middag opgedaan hebben voor mijn eigen praktijk als catecheet, leidinggevende of ambtsdrager in de gemeente? Welk gereedschap heb ik nodig? Hoe maak ik me dit gereedschap echt eigen, zodat ik het op een goede manier kan hanteren?

In twee workshoprondes gaat u aan de slag met het oefenen van vaardigheden en het uitwisselen van ervaringen. Het programma is inclusief maaltijd en er is tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten. Er wacht een inspirerend en bemoedigend programma voor alle werkers in de kerk, heel hartelijk welkom!  

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u