Geloofwaardig opvoeden biedt voor in de lijdenstijd het gezinspakket ‘Broodnodig’ aan. Het helpt gezinnen om stil te staan bij de broodnodige lijdensweg van de Heere Jezus en de vrucht van Zijn opstanding. Aan de hand van bijbelse beelden van brood en tarwegraan verdiepen kind en opvoeder zich in het lijden, sterven en de opstanding van de Heere Jezus.

Christelijke gezinnen die het gezinspakket aanschaffen lezen aan de hand van een bijbelrooster over het beloofde Zaad, over de lijdensweg van de Heere Jezus en Zijn sterven. Kinderen leren dat deze weg van de Heere Jezus broodnodig was: door het sterven van dit Zaad komt nieuw leven en vrucht.

Met een aftelkalender, verwerkingen en weekkaarten wordt de weg van het tarwegraan en de bijbelse betekenis zichtbaar voor kinderen. “We volgen het zaad in de fases waarin het ontkiemt en uiteindelijk groeit en bloeit. Een wonder van Gods schepping en meer dan een biologieles alleen. Het wijst ons op de weg die de Heere Jezus ging en de vrucht die daarop volgde,” stelt ontwikkelaar Dietie Gommer. Het gezinspakket biedt materiaal voor acht waardevolle gezinsmomenten waarin kinderen leren over de bijbelse betekenis van gist, de ongezuurde broden, manna en het Brood des levens, het zout der aarde, stervende tarwegraan, ontkiemend zaad en groei. Ook is er voor elke week een tekst om te memoriseren en zo Gods Woord de kinderen in te scherpen.

Het pakket is te bestellen via www.geloofwaardigopvoeden.nl/broodnodig.

Geloofwaardig opvoeden is onderdeel van het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC), een samenwerkingsverband waaraan ook het LCJ deelneemt.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u