Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
reddingsboei

jongeren en diaconaat

Is diaconaat van de diakenen?’ Na een catechi­sa­tie­avond over diaconaat waren de meeste jongeren van de CGK Aalten het erover eens dat het antwoord ‘nee’ is.  Omzien naar de ander is een Bijbelse roeping die voor iedere christen geldt. En dus ook voor jonge christenen!

In het kader van de diaconale week hadden de catecheten van CGK Aalten de catechi­sa­tie­avond in de week vooraf­gaand aan de hulpver­le­nings­zondag besteed aan diaconaat. Consulent René Hubregtse verzorgde voor twee groepen de catechi­sa­tieles. Met de jongste groep hebben we nagedacht over het thema barmhar­tigheid. De oudste groep ging in gesprek over het thema gerechtigheid.

Aan het eind van de les hebben de jongeren opgeschreven op welke manier ze zelf de komende tijd diaconaal actief zouden kunnen zijn. Het is mooi om te ervaren dat jongeren zich bewust zijn van de nood in de wereld en van het feit dat je daar heel dicht bij huis soms al iets aan kunt doen.

nodig de consulent uit

Wilt u in uw gemeente ook aandacht schenken aan de diaconale roeping? Op catechi­satie, op een gemeen­te­avond of binnen uw kerkenraad? Neem dan gerust contact op met diaconaal consulent René Hubregtse via r.hubregtse@cgk.nl. In overleg met elkaar kunnen we een passend programma verzorgen.

Print Friendly, PDF & Email