Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

kapper dankzij hulp uit Nederland

De inwoners van Mozam­bique zijn voor hun voedsel groten­deels afhan­kelijk van wat zij zelf kunnen verbouwen. De organi­satie CODESA in de stad Mocuba geeft trainingen en vergroot de kennis bij over duurzame landbouw. Vanuit de Bijbel krijgen ze perspectief aange­reikt om te kijken naar wat ze hebben, en om te vertrouwen dat God het weinige wil zegenen en verme­nig­vul­digen, zoals Hij dat deed met de olie van de weduwe (2 Koningen 4).

 

trainingen via lokale kerken

Vrouwen en mannen die deze zogenoemde UMOJA-training volgen, hebben een grotere oogst dan voorheen. Wat ze niet nodig hebben voor eigen levens­on­derhoud, verkopen ze op de markt. CODESA geeft ook trainingen om een zaak aan huis te beginnen, bijvoor­beeld een winkeltje of een kapperszaak. En als iemand daadwer­kelijk een bedrijf opzet, helpt CODESA ook bij de start ervan.

Deze trainingen lopen via de plaat­se­lijke kerken in de provincie Zambezia. ‘We’ gaven afgelopen jaar trainingen in 270 kerken en bereikten zo’n 150.000 mensen in deze provincie, die drie keer zo groot is als Nederland en waar 3 miljoen mensen wonen. Het doel is om een nieuwe hongersnood in de provincie Zambezia te voorkomen, zie www.cgk.nl/voorkom-een-hongersnood.

 

Gema is nu kapper (en werkgever)

Eén van de 150.000 geholpen mensen is Gema Selena Alberto (30). Ze leeft met haar man en twee kinderen in het dorp Comba­tentes. Ze hebben een stukje land waar ze net wel of net niet van rond konden komen.
Ze begon te dromen over een eigen kapperszaak toen ze over de UMOJA-training. Ze volgde bij CODESA de training om te kunnen knippen en ze kreeg bij het behalen van haar diploma een knipset en wat spullen om te beginnen. Ze kan nu de kosten van de school voor haar kinderen betalen en het gezin beter onder­houden. In 2020 groeide haar zaak zelfs zo, dat ze twee mensen in dienst nam. Ze is dankbaar voor de hulp die ze kreeg. Daardoor kan ze zelfstandig verder. Ze zegt: ‘Ik heb geleerd op God te vertrouwen; Hem wil ik bedanken voor alles, ook voor de trainingen die ik kreeg via de kerken in Nederland.’

Voor meer infor­matie en het steunen van dit project, zie: www.cgk.nl/moz061

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl