Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

kennismaken met Richhill

Zending steunt het kerkplan­tingswerk van de Evange­lical Presby­terian Church of Ireland in het plaatsje Richhill in Noord-Ierland. Ds. Mark Johnston (foto onder) nam de taak op zich om, samen met een interim-kerkenraad, een gemeente te planten.

herstart

Feitelijk gaat het om de herstart van een gemeente die in 1984 al gesticht werd. Vanaf midden jaren negentig van de vorige eeuw raakte de gemeente door allerlei omstan­dig­heden in verval. De kerkleiding van de EPCI had evenwel de visie dat het belangrijk is met het oog op de uitbreiding van de kerk van Christus, dat het werk weer opgepakt zou worden. De kerkleiding vroeg ds. Johnston  zijn gaven in te zetten voor het werk daar.

Hij aanvaardde de roep en verhuisde met zijn vrouw vanuit Wales terug naar Noord-Ierland. Hij werkte samen met een team enthou­siaste mensen aan de herbouw van het kerkelijk leven. Belang­rijke pijler van het werk is het kinderwerk. Elke week komt een groep kinderen uit de omgeving van de kerk naar een Explorers-groep, waar ze ontdekken wat de Bijbel zegt over hun leven.

herbouw

Net als bij het herbouw­project dat de Bijbelse Nehemia ter hand neemt, als hij Jeruzalem gaat herbouwen, zag ook ds. Johnston zich voor de taak geplaatst om eerst letterlijk met herbouwwerk te beginnen in de kerk en de pastorie.

Het is belangrijk dat dit werk gedaan wordt en zending is blij dat we een bijdrage kunnen leveren. Nog steeds gaat Noord-Ierland gebukt onder de last van het geweld­dadige verleden. Het Evangelie kan daar wonderlijk werk doen in harten van de mensen. We bidden van harte dat het werk van ds. Johnston en zijn team gezegend wordt!

 

 

                                                        

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl