Op 2 oktober reisde Geert de Korte met zijn vrouw Lianne en hun vier kinderen naar Israël, om daar te werken in dienst van het Centrum voor Israëlstudies. In dat centrum participeert het deputaatschap Kerk en Israël. Geert en Lianne werken er namens de CGK.

Op 7 oktober – hun eerste sabbat daar – moesten ze keer op keer naar de schuilkamer en werd Israël in rouw en ontzetting gedompeld. Het gezin wil desalniettemin in Jeruzalem blijven. U kunt erover lezen in het artikel ‘ Van loofhut naar luchtalarm’. Zie ook, op de website van het CIS, het recente Bericht vanuit Jeruzalem. We vragen jullie gebed dat de Here hen zal zegenen en behoeden – en dat zij ook tot zegen mogen zijn.

Interview met Albert Groothedde

In De Wekker verscheen een interview met de voorganger van Geert, Albert Groothedde. Hij kwam met zijn gezin afgelopen zomer terug uit Jeruzalem. Het interview is ook online te lezen; zie: Verdrietig en bezorgd om de situatie in Israël en Nederland.

Er zijn ook een paar afleveringen van De Verkenners met een uitgebreide bespreking van wat er op en na 7 oktober is gebeurd: d.d. 13 oktober en d.d. 21 oktober.

Dit bericht is met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief van Kerk en Israël, editie november 2023.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u