Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

kerken repareren in Indonesië

Als predikant kun je voor onver­wachte situaties komen te staan. Maar de beide predi­kanten die in het Bunggu­gebied werken, kunnen nu wel heel letterlijk zeggen dat ze aan kerkopbouw doen. 

Bij de laatste aardbeving in Mamuju, Indonesië, raakte ook een aantal van de kerkge­bouwen van de GTM beschadigd. Een flinke tegen­valler. En men is nog volop bezig met het repareren van de schade als gevolg van de aardbeving in Palu, in september 2018.

Men’ dat zijn onder andere de twee predi­kanten in het Bunggu­gebied: ds. Rudiman en ds. Note. Zij werken in de dorpjes Kalibamba, Saluira, Bambarano en Kalukunanka. De kerkge­bouwen daar raakten door de aardbeving in 2018 zwaar beschadigd. Er kwam gelukkig geld uit Nederland, waarmee de gebouwen weer opgeknapt konden worden. In sommige gevallen betekende dat herbouw – en hoe doe je dat dan?

Beide predi­kanten zijn niet bang voor een uitdaging, en bemoeiden zich naar hartenlust met de aankoop van golfplaten, bakstenen, spijkers, cement, grind en zand, staal­draad voor de wapening van het beton, hout en wat er verder allemaal komt kijken voor een goed en aardbe­vings­be­stendig gebouw. Ze waren uiteraard ook aanwezig bij de kerkjes, toen de vrachtauto’s met de bouwma­te­rialen aankwamen.

Het kerkje in Kalukunanka is al helemaal klaar, met een mooie tegel­vloer. We hopen dat de kerkjes gebruikt worden tot opbouw van het gemeen­telijk leven, en dat de gelovigen er gevoed mogen worden om als getuigen van Jezus te leven in hun directe omgeving, zodat ook daardoor de kerk uitge­bouwd kan worden.

Print Friendly, PDF & Email