Op 11 maart begint de islamitische maand Ramadan. Het is een maand waarin veel moslims vasten. Zij geloven dat de kans dat God hun gebeden hoort en hen genadig is, tijdens Ramadan groter is dan in de rest van het jaar. Voor christenen is dat een goede aanleiding om juist in deze periode voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt. Evangelie & Moslims publiceerde daarom een gebedskalender.

Waarom bidden in de Ramadan

Voor veel moslims heeft de Ramadan iets feestelijks: een maand van intensief contact met elkaar, het aanhalen van familiebanden, samen eten en samen naar de moskee. Tijdens de Ramadan zijn veel moslims serieuzer bezig met hun geloof en op zoek naar een ontmoeting met God. Moslims geloven dat in deze maand het eerste deel van de koran werd geopenbaard aan Mohammed en dat daarom de kans dat God hun gebeden hoort en hen genadig is, groter is dan in de rest van het jaar. Al vele jaren zien christenen wereldwijd dat als een goede aanleiding om juist ook voor moslims te bidden, dat Jezus Christus zich aan hen bekend maakt. Evangelie & Moslims sluit hier graag bij aan en stimuleert christenen juist ook deze periode voor moslims in Nederland te bidden.

Gebed verandert ook onszelf

Het is goed om bewust te zijn van wat er allemaal speelt onder moslims in Nederland. Dat helpt ons om gericht te bidden en de onderwerpen bij God brengen, met als doel dat meer moslims tot geloof in Jezus Christus komen. Gebed verandert harten van moslims maar ook van onszelf. Door gebed gaan we ook zelf anders naar de moslims om ons heen kijken en wordt ons hart zachter. Als dat zo is, maak dan ook de stap naar moslims en spreek met hen over hoe God niet alleen profeten zond met een boek, maar dat het levende Woord van God zelf naar de wereld kwam (Johannes 1).

Download de Ramadan gebedskalender

Evangelie & Moslims heeft ook dit jaar een gebedskalender voor christenen samengesteld, om tijdens de Ramadan (11 maart – 9 april) te bidden voor moslims in Nederland. De gebedspunten tijdens de Ramadan ook gedeeld via de Instagram– en Facebookpagina van Evangelie & Moslims.

Over Evangelie & Moslims

Stichting Evangelie & Moslims helpt christenen in Nederland om goede contacten met moslims op te bouwen en hen uit te nodigen Jezus Christus te leren kennen en volgen. Deputaten Evangelisatie zijn vertegenwoordigd in het bestuur van de Stichting Evangelie & Moslims. Predikant-directeur Rentier is beschikbaar om in een kerkdienst of op een gemeenteavond meer te vertellen over het geloofsgesprek met moslims.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u