Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

klimaatneutrale zending

Zending steunt het project Serenissima in Noord-Italië, waar Rob en Sandy Krause werken. Rob is niet alleen kerkplanter; hij motiveert anderen tot kerkplan­tingswerk en hij geeft leiding aan projecten voor vluch­te­lingen. Een daarvan is wel heel bijzonder: KM:0.

 

KM:0

KM:0 staat voor Kilometer zero. Het doel van het project is om de afstand tussen boerderij en tafel te verkleinen en te vergroenen. Het is ook bedoeld om vluch­te­lingen aan werk (en dus dagbe­steding) te helpen, terwijl ze wachten op de behan­deling van hun procedure.

Mustapha, een vluch­teling uit Noord-Afrika, is werkzaam bij dit project. Aan het begin van het oogst­seizoen werkte hij bij boeren die bij een coöpe­ratie aange­sloten zijn. Hij oogstte fruit en groente, en had allerlei andere taken voor de coöpe­ratie. De geoogste groente en fruit worden door hem afgeleverd bij de sponsors van het project. Zij kopen zo verse groente en fruit die geen lange afstanden hebben afgelegd. Zo van het land op tafel.

 

woord en daad

Er zijn ook sponsors die ervoor zorgen dat er groente- en fruit­pak­ketten uitge­deeld worden bij mensen met een extra kleine beurs. Een van de nieuwste kerkplan­tingen van het project Serenissima, in Conegliano, een eindje boven Venetië, kan op die manier de liefde van God met woord en daad betuigen. Mensen met een kleine beurs worden via de gemeente geholpen met eerste levens­be­hoeften. Het levert ook veel gelegenheid op om mooie gesprekken te hebben over het Evangelie!

Inmiddels mag Mustapha ook naar werk zoeken waarvoor hij vroeger geleerd heeft en waarmee hij in eigen onderhoud kan voorzien. En hij mag zijn vrouw uitno­digen om na zes jaar met hem herenigd te worden!

Print Friendly, PDF & Email