Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

koningin Máxima bezoekt Thuis in West

Koningin Máxima kwam op donderdag 3 september op bezoek bij buurthuis Thuis in West, Rotterdam. Een mooie erkenning en onder­steuning voor dit prachtige project!

De koningin sprak tijdens het werkbezoek met de initi­a­tief­nemers van Thuis in West, o.a. met gastheer Marc de Gooijer, over hun werk en wat ze willen bereiken, en over hun samen­werking met partners in de wijk. Ouderen en vrijwil­ligers vertelden over hun ervaringen met het buurthuis. En de koningin leverde met plezier een bijdrage aan het eten klaar­maken in de keuken.

Met het project ‘Samen ouder in West’ wil het buurthuis de eenzaamheid onder ouderen in de wijk tegengaan. Het Oranje Fonds steunt dit initi­atief, waarvan de koning en koningin beschermpaar zijn. Ook biedt Thuis in West een maatjes­project, een juridisch spreekuur en burenhulp. Daarnaast kunnen de ouderen zelf als vrijwil­liger bij Thuis in West aan de slag.

Stichting Thuis in West is ontstaan toen een plaat­se­lijke kerk de deuren moest sluiten. Een groep buurt­be­woners heeft daarop een ontmoe­tings­plaats opgericht voor iedereen in Rotterdam-Middelland. Inmiddels helpen circa zestig vrijwil­ligers hieraan mee. Thuis in West werkt nauw samen met andere maatschap­pe­lijke organi­saties in de wijk om buurt­be­woners weer op weg te helpen en om hen te stimu­leren samen een gemeen­schap te vormen waarin iedereen zich thuis voelt.

Bekijk de impressie van omroep Rijnmond hier:

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl