
met kinderen op zendingsavontuur
Er bestaan prachtige boeken en boekjes om met kinderen kennis te maken met de Bijbel en met het geloof. Onlangs gaf OMF samen met Ark Media een prachtig boek uit. Een expeditie naar Azië en een kennismaking met een van de meest wezenlijke dingen van het geloof: zending.
‘Vroeger’ werd er in heel veel plaatsen door kinderen uit de kerk ‘met een zendingsbusje gelopen’. Heel af en toe hoor ik er nog over. Dat was een manier waarbij jongeren kennis maakten met zending. In veel plaatsen werd het zendingsbusje ingeleverd. Het is lang niet altijd veilig om kinderen met geld over straat te sturen.
Een ander punt van het zendingsbusje is dat kinderen misschien denken dat geld geven voor zending het meest wezenlijke is. Nu is geld niet onbelangrijk, maar er zijn dingen van groter belang.
Met de uitgave van OMF en Ark Media is er nu een expeditie vanaf de gezinstafel mogelijk naar Azië – waar een groot aantal van de onbereikte volken leeft. In een tocht van 21 expedities maak je vanuit dit boek kennis met de wereld van zending, op een heel praktische manier. Elk deel begint met een kort gebed, gevolgd door een stukje uit de Bijbel met twee vragen bij het gedeelte. Vervolgens wordt de kaart van Oost-Azië bekeken, en ontdek je hoe God daar mensen ontmoet. Dat leidt tot de laatste stap van elke expeditie: met God praten over wat je ontdekt hebt (weer bidden dus, maar heel concreet). Juist die aandacht voor het gebed is zo wezenlijk. James Fraser, een van de zendelingen die in het boek behandeld wordt, schreef: ‘Christenen die thuis bidden, kunnen net zoveel voor de wereld betekenen als de mensen die in verre landen zendeling zijn’.
Treffend is dat het boek heel breed denkt over zending. Het gaat over de mensen die leven in Gods wereld – en bij liefde voor Gods mensen hoort ook liefde en zorg voor Gods schepping.