Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

met pensioen, maar nog niet uitgewerkt

Ds. Silas Nefefe en ds. Samson Nhlongo zijn beiden al een tijdje de vijfen­zestig gepas­seerd. In Zuid Afrika ga je dan met pensioen – en dat geldt ook voor deze predi­kanten. Maar uitge­werkt zijn ze  nog niet. Met hun ervaring willen ze graag jongere collega’s dienen en hun hart klopt nog steeds voor het bereiken van zoekers. 

Ds Nefefe heeft als directeur van het Iyani Bible- and Training­in­stitute in Venda een jaren­lange ervaring in het trainen van allerlei kerkelijk werkers. Zondags­school­leiders, leiders van vrouwen­groepen, evange­li­sa­tie­teams, noem het maar op. Zijn collega Nhlongo begon als evangelist in de kerken van KwaNdebele, en volgde later een theolo­gische opleiding waarna hij predikant werd. Hij heeft ook een heel praktische inslag, gevormd door een jarenlang bezig zijn in allerlei vormen van kerkenwerk.

Toen ze beiden vorig jaar vijfen­zestig werden, stelden ze zich de vraag: wat ga ik nu doen? Die vraag legden ze ook de zendings­con­sulent voor. Samen bedachten ze een plan om jongere collega’s in het gebied van voormalig KwaNdebele te coachen. Ook reageerden ze positief op een verzoek van ds. Marten Visser van GlobalRize (Zending via internet | Stichting GlobalRize Nederland) om mee te werken aan het opzetten van een netwerk van Bijbel­coaches in Zuidelijk Afrika.

De inzet van beide mannen is groot, zo groot dat ze bij het maken van een afspraak niet altijd aan hun persoon­lijke omstan­dig­heden denken. Begin mei liet ds. Nefefe zich tijdens een online-overleg ontvallen dat men bezig was om een ‘braai’ klaar te maken voor zijn verjaardag. Hij bleek op die dag zijn zesen­zes­tigste verjaardag te vieren. Ds. Nhlongo en de zendings­con­sulent hebben uiteraard een passend lied voor hem gezongen!

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl