Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

naar de next level …

Best spannend was het: verhuizen in Coronatijd. Maar Ab en Clarine Mol en hun kinderen deden het. Van Lopburi (ruim twee uur rijden noordelijk van Bangkok) naar Udon Thani. Udon Thani is een grote stad in het noorden van Isaan, en ligt op ruim zeven uur rijden van Lopburi. 

 

Het was niet vanzelf­sprekend dat Ab en Clarine ook naar Isaan zouden gaan, om daar ingeschakeld te worden in het kerkplan­tingswerk. In hun nieuws­brief schrijven ze erover: ‘Hoewel we voordat we naar Thailand gingen dachten dat we in Bangkok gingen wonen, is het toch de regio Isaan geworden. Mede dankzij goede onder­wijs­mo­ge­lijk­heden voor de kinderen en beschikbare goede medische zorg in Udon Thani. Deuren naar Udon gingen open hoewel we dat van tevoren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Deze stap maakt voor ons als gezin wel een lange­ter­mijn­planning mogelijk op het veld.’

 

In Isaan werd een huis gevonden. Ab en Boaz, de mannen uit het gezin, deden een groot aantal voorbe­rei­dende werkzaam­heden: de zware dingen alvast verhuizen.

En vorige week was het zover: het gezin stapte in de auto richting Udon Thani. Er was gelukkig de mogelijkheid om te rijden, geen lastige controles. Zo konden ze na de lange rit (met mondkapjes op!) samen op de foto voor hun nieuwe huis.

 

Voor de kinderen betekent de verhuizing een veran­dering in een mooie OMF-traditie: de HomeSchoolWeek. Ze schrijven erover in de nieuws­brief: ‘Net zoals jullie krijgen we les van onze ouders sinds een paar weken. Door het corona­virus moest de juf terug naar Nederland. Wij hopen vanaf augustus naar een nieuwe school te gaan, die dan ook voor het eerst open gaat! Een Chris­te­lijke Inter­na­ti­onale School waar je heen kan totdat je 18 jaar bent. We krijgen daar les in het Engels. We moeten dan weer een uniform aan net als in Engeland. Half maart hebben we weer HomeSchoolWeek gehad, maar dat was ook gelijk de laatste keer omdat we de volgende keer op een echte school zitten i.p.v. thuis op school.’

 

In Udon Thani zetten Ab en Clarine hun taalstudie uiteraard voort. Bij hun vertrek naar Thailand hoopten ze stiekem dat ze bij het verlaten van Lopburi vloeiend Thai zouden spreken – maar die droom heeft vermoe­delijk iedere werker die naar Thailand verhuist.

Taalstudie is niet meer het enige wat ze gaan doen. Met het Thai dat ze kennen, beginnen ze contacten te leggen om op die manier het Evangelie te kunnen delen met de mensen in hun omgeving. In de hoop en verwachting dat de Here Jezus door zijn Geest dat werk zegent en er ook daar kleine kerkjes mogen ontstaan waar God aanbeden wordt en waar mensen leren leven van de genade door het bloed van Jezus Christus.

Print Friendly, PDF & Email