Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

#nietalleen op televisie

Live vanuit hun eigen huiskamers delen EO-presen­ta­toren Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart bemoe­di­gende initi­a­tieven die in deze bijzondere tijd ontstaan. Het zijn inspi­re­rende verhalen die onder andere zijn ingezonden via het online platform #nietalleen. Via dit platform worden hulpvragers en lokale hulpaan­bieders aan elkaar verbonden.

De EO wil het televi­sie­pro­gramma voorlopig elke werkdag om 16.45 uur uitzenden op NPO1. Woensdag 25 maart was de eerste uitzending en toen is het programma door zo’n 400.000 mensen bekeken. Ook alle CGK’s zijn opgeroepen om zich aan te sluiten bij het initi­atief. Diaconaal consulent Rudolf Setz: ‘Fijn dat er al 30 CGK’s gehoor gaven aan onze oproep van vorige week. Heeft jullie kerk zich nog niet aange­sloten? Regel het vandaag nog!’ Ds. Schenau, voorzitter van het moderamen van de generale synode van de CGK, beveelt het initi­atief van harte aan.

Het televi­sie­pro­gramma laat zien dat de corona­crisis veel inspi­re­rende initi­a­tieven losmaakt. De eerste uitzen­dingen leverden al veel nieuwe aanvragen van kwetsbare medelanders op. Presen­tator Bert van Leeuwen: 'Wat ik mooi vind aan Nederland is dat er in deze lastige tijd, door het hele land initi­a­tieven ontstaan om anderen te helpen. Mensen staan klaar voor anderen, dat willen we in dit programma laten zien. Het zijn hoopvolle verhalen in tijden van stress en angst.'

De komende tijd hebben naar verwachting veel mensen hulp van anderen nodig. #nietalleen verbindt talloze lokale hulpi­ni­ti­a­tieven aan hulpvragers. Je bent niet alleen! Het platform is te bereiken via www.nietalleen.nl en 0800-1223.

Lees meer over het televi­sie­pro­gramma op de website van de Evange­lische Omroep.

contact: Diensten­bureau CGK via het e-mailadres in coronatijd: verbinding@cgk.nl

___________________

Hulp nodig of hulp bieden? Check lande­lijke en lokale acties #nietalleen via www.cgk.nl/nietalleen

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl