Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

nieuwe predikant voor KwaNdebele

De kerkenraad en gemeente van Kwaggafontein, in het gebied van ons vroegere zendings­terrein KwaNdebele, voorzag een probleem toen ds. Samson Mishack Nhlongo de leeftijd van 65 bereikte en met pensioen mocht gaan. De gemeente kon volgens de kerkenraad niet zonder predikant.

Gelukkig was er net een student afgestu­deerd aan Mukhanyo Theolo­gical College: Happy Ntlatleng. Ze kennen hem, want hij komt ook uit het gebied van het voormalige KwaNdebele. Dus werd een verzoek aan zendings­de­pu­taten gericht: kunnen we hem beroepen? Dat is best een spannende vraag, want deputaten hadden net aan de kerken in het gebied laten weten dat er een volgende stap gezet moest worden in het zelfstan­dig­heids­proces. Vanaf 2021 wordt jaarlijks de steun voor het predi­kants­sa­laris met 5% afgebouwd.

Maar de kerkenraad werd daar niet door afgeschrikt en stuurde een beroeps­brief aan Happy Ntlatleng. Hij aanvaardde het beroep en hij werd op zondag 12 juli bevestigd als de nieuwe predikant. Dat was best een bijzondere dienst: ook in Zuid-Afrika zijn als gevolg van Covid-19 allerlei beper­kende maatre­gelen van kracht. De gemeente kon niet aanwezig zijn, er waren slechts enkele ouder­lingen en een paar predi­kanten van de classis aanwezig bij de beves­tiging. En uiteraard ds. Nhlongo.

Print Friendly, PDF & Email