Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

nieuws uit Isaan

Wilke en Marlies den Hertog werken nu alweer enkele jaren in Isaan, in Thailand. Ze zijn als zendings­werkers van de CGK uitge­zonden door de kerk van Leiden en werken in een team van Overseas Missi­onary Fellowship. Eenvoudig is hun werk niet!

 

Daarom vragen Wilke en Marlies dikwijls om gebed voor mensen met wie zij in aanraking komen. Zoals in hun laatste gebeds­brief: ‘graag gebed voor Phoo Suksaa en Mee Lakhon, het paar uit KookMangNgoi, dat sinds de medische clinic (een evenement waarbij artsen zich beschikbaar stelden om mensen te helpen) in september geïnte­res­seerd is in het evangelie. Ze leken wat af te glijden en daarom wilden Rina (onze collega) en ik proberen om wat minder vrijblijvend en wat dieper met hen de Bijbel te gaan lezen. Dat gaf hele goede gesprekken, waarin Mee Lakhon aangaf, dat ze het heel moeilijk vindt om het boeddhisme los te laten. We waren blij met deze eerlijkheid, want zoiets vermoedden we al enige tijd. Tegelijk gaf ze wel aan, dat ze graag wil, dat we blijven komen. Graag gebed, dat er een doorbraak komt in haar geloof en dat van Phoo Suksaa, zodat ze werkelijk hun leven overgeven aan Jezus en breken met hun oude geloof.

 

We bezoeken sinds kort ook een man, Phii Ee, op 7 kilometer afstand van ons huis, die tot geloof is gekomen in een andere kerk. We zijn een bijbel­stu­die­groep begonnen in zijn huis. Graag gebed, dat die groep mag gaan groeien en het begin mag zijn van een kerk in Noong­TaaKay. We hebben bij Phii Ee ook een verga­dering gehad met verschil­lende mensen, die willen meehelpen met kerkplanting in Khon Sawan. Onze collega Rina was daarbij, Phii Saw, een gedreven Thaise christen uit een naburig district en Mod X, de man met wie we eerder al hebben samen gewerkt en die terug is gekeerd van een jaar Bijbel­school. Het was een zeer goede verga­dering waarin we over onze hoop voor Khon Sawan hebben gesproken en hoe we samen God hier kunnen dienen. Graag dank hiervoor en gebed dat we werkelijk Gods leiding mogen ervaren en zijn zegen in het planten van kerken in Khon Sawan.’

Print Friendly, PDF & Email