Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

noodhulpactie Colombia geeft 4000 mensen perspectief

Vanwege de dreiging die uitging van het Venezo­laanse regime vluchtten in 2018 en 2019 rond de 1,4 miljoen mensen uit Venezuela naar Colombia. De omstan­dig­heden waren heftig. Mensen sliepen op straat en er was tekort aan voedsel en schoon drink­water. Een groot deel van de vluch­te­lingen verbleef in het noorden, het woestijn­gebied ‘La Guajira’.

Diaconaat startte een noodhulp­actie waar € 50.000 op binnenkwam. We hielpen via de organi­satie ZOA rond de 4000 mensen. Eén van hen was Floricia.

vluchten

Floricia werd geboren in Venezuela en woonde met haar man en 7 kinderen in het noord­westen van het land. Ze vluchten naar Colombia toen de situatie dreigend werd en medicijnen voor de kinderen steeds moeilijker te krijgen werden. Ze gingen wonen in een soort neder­zetting, waar ze na korte tijd weer werden uitgezet. Ze trokken verder en vonden een plek in een andere neder­zetting in de buurt van de stad Uribia. Hier werd haar man ziek en hij stierf enkele maanden later.

Floricia ontmoette in 2019 Ina en Harm die begonnen met een WASH-behoef­te­on­derzoek. Ze werd vrijwil­liger tegen een kleine dagelijkse vergoeding. Ze hielp de begun­stigden te instrueren hoe ze een latrine moesten gebruiken en hielp bij het uitdelen van hulpgoederen.

een baan

In 2020 werd ze aange­nomen bij de ZOA als assistent voor het geven van instructies voor het bouwen van latrines. Voor het gebruik van water­filters en het bezorgen van voedsel­pak­ketten en hygië­nekits. In dat jaar deed ze ook mee bij een voedsel­dis­tri­butie om maande­lijks 25.000 voedsel­pak­ketten te leveren aan Venezo­laanse vluch­te­lingen in het noorde­lijke deel van Colombia.

Haar toekomst ziet ze in Colombia, aangezien Venezuela voor haar onbereikbaar is geworden. Alle kinderen zitten sinds 4 jaar op dezelfde school. En ze kan de kosten van de school nu zelf betalen. Lees meer over de noodhulp­actie

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl