Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

ook blijdschap in Breda

Wij zijn blij met CGK Breda dat er opvolgers zijn gevonden voor missi­onair-diaconaal werker Joost Slagboom, die deze zomer met pensioen gaat. Lenard en Corline Schouten gaan aan de slag als missi­onair pioniers in de wijk van de Matthe­üskerk, Breda-Noord. Bas Keijzer wordt missi­onair kerkelijk werker.

Lenard en Corline (op de foto links) volgden de hbo-opleiding Theologie: ‘niet vermoedend dat we hierdoor in Breda terecht zouden komen. In 2013 deden we onze stage bij de Matthe­üskerk en verhuisden in 2015 naar Breda. Inmiddels hebben we allebei onze opleiding (zo goed als) afgerond aan de CHE in Ede. Met deze benoeming wordt voor ons een verlangen vervuld. Wij hopen allebei voor één dag per week aan de slag te gaan. Lenard blijft daarnaast drie dagen per week werken als ICT-consultant. We vinden het belangrijk om daarnaast tijd te hebben voor de activi­teiten in de wijk waar we wonen en natuurlijk voor onze kinderen.

Bas (op de foto rechts, met zijn vrouw Suzanne): ‘Mijn drive is dat ik mensen wil helpen met hun geloofs- en levens­vragen; om richting te geven aan de hand van de Bijbel. De visie van de gemeente in Breda is: verme­nig­vul­digen door te bewaren. Het is de bedoeling dat we meer tijd en energie vrijmaken voor beteke­nis­volle relaties binnen de gemeente en de schil eromheen. Dit met behoud van onze bestaande missi­o­naire activi­teiten. In goed samenspel met Lenard en Corline Schouten gaan mijn vrouw Suzanne en ik proberen hier uitvoering aan te geven. Wij zullen meer gericht zijn op het versterken van de relaties binnen de gemeente en Lenard en Corline op de missi­o­naire activi­teiten. Uiteraard is dat niet met een schaartje te knippen; we proberen missi­onair werk en pastoraat met elkaar te verbinden.'

Print Friendly, PDF & Email