Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

Paasinspiratie bij pioniersplekken

We delen graag twee voorbeelden van ontroe­rende paasacties bij enkele pioniers­plekken.

pioniersplek Oase voor Nieuw-West (Amsterdam)

Hier kookte een profes­si­onele kok 100 feeste­lijke afhaal­maal­tijden voor mensen uit de buurt die dit goed kunnen gebruiken. In samen­werking met Stichting Present Amsterdam en vrijwil­ligers van Via Nova. ‘Een beetje Paasliefde in de crisis’ noemen ze het.

pioniersplek Menorah - Zaanstad

(geschreven door René Timmerman):

We brachten Paaspak­ketten rond in onze wijk. Ik belde aan, de deur ging open … en na een kort gesprekje welden de tranen op. Tranen van onmacht en onzekerheid over de tijd die komt. Maar ook tranen van verbon­denheid en vriend­schap.

Door de crisis was de vrouw tegenover mij haar baan als flexwerker kwijt­ge­raakt, en daarmee haar inkomen. Een alleen­staande moeder die nu meer dan een maand moet wachten op een uitkering. Ze weet niet hoe ze rond moet komen. ‘Het zijn zeer zware tijden.’

Het ontroerde mij. Ik had mijn arm wel even om haar schouder willen leggen, want honderd­vijftig centi­meter was opeens wel heel erg veel. We hebben het erop gewaagd en gaven elkaar een 👊. Wat een ellende allemaal.

Het Paaspakket kwam op het juiste moment. Een stukje verlichting en een stukje aandacht. Een cadeautje van God, zei ik. Niet meer, niet minder. ‘Ja, zo zie ik dat ook’, zei ze.

Het enorme cadeau van God is dat Jezus Christus de dood heeft overwonnen. Wat een hoop geeft dat! Tot die tijd blijven we elkaar cadeautjes geven om zicht te krijgen op dat grote cadeau.

#nietalleen

Print Friendly, PDF & Email