Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

Paasproject in gebarentaal

Op maandag 4 maart 2019 start een uniek Paasproject. Het gaat om een project in Neder­landse Gebarentaal. Dit project wordt georga­ni­seerd door het Inter­ker­kelijk Doven­pas­toraat (www.doofenkerk.nl).

Wat gaat er gebeuren? Het project is te volgen op Facebook als evenement van het Inter­ker­kelijk Doven­pas­toraat. Na de intro­duc­tieweek gaat het Paasproject inhou­delijk beginnen. Van maandag tot vrijdag is er elke dag een stukje te bekijken uit het Marcus-evangelie. Op die manier lezen we gedurende 7 weken Marcus 14 tot en met 16. Iedere week is er een bepaald thema. Naast een dagelijks stukje uit Marcus is er elke week een overdenking, een gebed, een 'doen/delen'-tip, een lied en een gedicht. Uiteraard gaat alles in Neder­landse Gebarentaal. De meeste mensen die hieraan meewerken zijn zelf doof.

Waarom is gekozen voor een Paasproject? In de praktijk krijgt Kerst altijd veel aandacht, maar Pasen veel minder. Het Inter­ker­kelijk Doven­pas­toraat hoopt dat veel mensen door dit Paasproject ontdekken dat Pasen het grote feest van de kerk is. Voor wie dat wil, is er ook een boekje met alle teksten (in pdf) te downloaden van de website www.doofenkerk.nl.

Print Friendly, PDF & Email