Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

NEP157 Armoede bestrijden

projectomschrijving

In het zuiden van Nepal heerst grote armoede. Mensen verdienen te weinig om in hun levens­on­derhoud te voorzien en hebben geen andere mogelijk­heden. De organi­satie ACN, die wij steunen, wil de materiële, sociale en geeste­lijke armoede in dit gebied beëindigen.

waarom dit project?

De mensen in het Nawal­parasi district (Zuid-Nepal) leven van de landbouw, maar dat brengt niet genoeg op om rond te komen. Vaak hebben ze maar voor een paar maanden genoeg eten. Er wordt niet geïnves­teerd in onderwijs, dus andere inkom­sten­bronnen zijn er niet. De organi­satie ACN helpt door mensen samen te brengen in zelfhulp­groepen, de kwalijke gevolgen van het hindoe­ïs­tische kasten­systeem te doorbreken, kinder­ac­ti­vi­teiten te houden en (agrarische) trainingen te geven.

 

impact

Mensen leren meer en op een goede manier voedsel te verbouwen. Ook leren ze geld te sparen en worden ze omgeschoold. Zo kunnen ze weer in hun levens­on­derhoud voorzien en de toekomst hoopvol tegemoet zien.

wat kunnen we leren?

'Als iemand honger heeft, geef hem geen vis maar een hengel.' Dit hebben ze in Nepal goed begrepen. Honger voorkomen is beter dan honger stillen.

Print Friendly, PDF & Email