Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

blog: van voren een schaap …

blog 6 over de pioniersreis: nog een keer

Pioniers zou je kunnen uitte­kenen als schaap van voren én als herder van achteren. Ze volgen Jezus en nemen zelf ook weer anderen op sleeptouw. De grootste uitdaging is wel het vinden van de juiste mensen waaraan je kunt doorgeven wat je zelf hebt ontvangen. Maar God kan voorzien op onver­wachte manieren.

Sinds onze verhuizing naar Rotterdam in 2017 hadden we last van onze buren. Het was niet zozeer de wietplantage links van ons huis – die werd netjes opgeruimd en vervolgens woonde er drie jaar niemand meer. Het was de herrie vanuit het huis aan de andere kant. De champagne was nog niet ontkurkt op onze eerste dag in de achtertuin of de muziek van deze buurman ging zó hard aan dat we naar binnen zijn gevlucht. En dat ging van kwaad tot erger.

We leerden een heleboel, vooral over onszelf. Als je ’s nachts om 3.30 uur aanbelt en te horen krijgt dat je de herrie maar moet slikken, dan zijn er gevoelens waar je eerder geen weet van had. Maar we ontdekte ook hoe Gods Geest je kan veran­deren. Hij gebruikte het gedicht van Edwin Markham:

He drew a circle that shut me out -
Heretic, rebel, a thing to flout.
But love and I had the wit to win:
We drew a circle and took him in!

Toch waren we blij dat hij met zijn gezin vertrok. Midden in de nacht zagen we zijn bed aan een touw naar beneden zakken. ‘Waar ga je heen buurman,’ vroegen we. Zijn antwoord klonk als muziek, mooie muziek, in de oren: ‘We verhuizen.’

Een dag erna belden we de eigenaar van de woning. ‘Een Turks spreek­woord luidt,’ zo vertelde hij ons, ‘je kunt beter een buurman kopen dan een huis.’ En zo gebeurde het dat we een Facebook­be­richt plaatsten, de sleutel van de woning kregen en de eerste gegadigde rondleidden.

Hoe bijzonder kan het lopen! Deze jongeman bleek theolo­gie­student met het verlangen om een gemeente te stichten, eventueel gecom­bi­neerd met werken in een espres­sobar. Precies wat we met stichting BLEND Bloemhof van plan zijn om te doen.

Zo komt er weer een stukje uit van de droom die God ons gaf. Eerder stonden we in het pionieren zélf vooraan; zo ontstond ICF Veenendaal. Nu kunnen we opnieuw aan de slag, maar dan om door te geven wat we eerder leerden. Van voren een schaap, van achter een herder. Wie volgt?

Hans en Carolien Euser

netwerk­leiders, Inter­cul­tural Church Plants (ICP)

'Doorgeven wat we eerder leerden.'

Carolien en Hans Euser

Carolien en Hans Euser

ICP

Hans en Carolien Euser leiden  Inter­cul­tural Church Plants (ICP), een netwerk van inter­cul­turele kerken. Ze pionieren zelf met BLEND in de Rotter­damse Bloemhofbuurt. 

In zes blogs die we in 2021 publi­ceren in onze nieuws­brief CGK Missi­onair reflec­teren ze op de verschil­lende onder­delen van de 'pioniersreis' uit de Leerge­meen­schap Pionieren. Dit is het zesde deel. Eerder verschenen: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5.

De familie Euser schreef ook 'Wandelen op water', 25 verhalen vanuit Veenendaal en Rotterdamhier te bestellen.

Print Friendly, PDF & Email
Henriette Bal CGK dienstenbureau 0318-582350 info@cgk.nl