Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

BUR154 Veilige plek voor kwetsbare kinderen

projectomschrijving

In het Embrace Center - een opvang­centrum in Bujumbura (de hoofdstad van Burundi) - vinden straat­kin­deren en kinderen met een beperking overdag een veilige plek. Het opvang­centrum is verbonden aan de lokale kerk Christian Life Minis­tries. Met dit project onder­steunen we de school­kosten, medische zorg, een dagelijkse maaltijd, bijlessen en ontspanning. Gedreven door Gods liefde en met persoon­lijke aandacht voor elk kind begeleidt het team hen naar zelfstandigheid.

waarom dit project

In de grote stad Bujumbura is veel armoede, verslaving, geweld, uitzicht­loosheid en steeds terug­ke­rende ziekten als malaria en buiktyfus. Er zwerven veel kinderen op straat die enorm kwetsbaar zijn en bedelend proberen aan eten te komen. Als ze wat ouder worden, kampen ze vaak met depressies en schaamte. Ze leren geen vak, waardoor ze moeilijk in hun onderhoud kunnen voorzien. Op jonge leeftijd kunnen ze al ernstig ziek worden, waardoor ze voor het leven getekend zijn.

impact

Het team van Embrace vangt straat­kin­deren op en begeleidt hen naar een basis­school. Om hun zo meer kansen op een hoopvolle en waardige toekomst te geven. Door op jonge leeftijd te werken aan het fundament onder het leven van de kinderen - via persoon­lijke aandacht en liefde, onderwijs en talen­t­ont­wik­keling - willen we hen voorbe­reiden op een stabiel en zelfstandig bestaan. Daarnaast krijgen kinderen ook de nodige medische zorg. Op deze manier willen we hun hoop bieden op de toekomst, waarmee ze uit de negatieve spiraal van armoede, geweld en gebro­kenheid kunnen komen.

 

Print Friendly, PDF & Email