Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

CAM156 Dorpsontwikkeling

projectomschrijving

In  het noorden van Cambodja is de armoede groot. Dorpen met duizenden inwoners leven ver onder de armoe­de­grens. Stichting PNKS, die wij steunen, helpt in deze kwetsbare situatie door het geven van trainingen over hoe je een boerderij op een rendabele manier beheert.

waarom dit project?

De inwoners van de dorpen in Cambodja zijn slecht geschoold. Ze kappen bomen om het hout te kunnen verkopen. Met als gevolg dat hun leven nog meer wordt bedreigd door ernstige ontbossing en klimaat­ver­an­dering. Daarom stimu­leert PNKS de bewust­wording dat je zelf iets kunt doen om de ontbossing en klimaat­ver­an­dering tegen te gaan.

 

impact

Door de inzet van PNKS genereren de inwoners meer inkomen, waardoor hun kinderen naar school kunnen. De mensen bouwen zelf water­putten, waardoor het hele dorp schoon drink­water heeft. Op die manier worden er banen gecreëerd voor de inwoners en kunnen ze in het levens­on­derhoud van hun gezinnen voorzien.

wat kunnen we leren?

De mensen in het noorden worden zwaar getroffen door ontbossing en klimaat­ver­an­dering. Ze krijgen scholing over wat ze zelf kunnen doen om dat tegen te gaan. Denken wij daar wel voldoende over na?

Print Friendly, PDF & Email