Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's

de Bijbel open

over de meditaties

Herkent u dat? U wilt een verga­dering of bijeen­komst openen met een diaconaal Bijbel­ge­deelte. Maar veel gedeeltes zijn al eens gebruikt. En vindt u er een, dan vraagt u zich misschien af wat u erover kunt zeggen? Daarom schreef de werkgroep Diaconaat in de Gemeente (een werkgroep van deputaten diaconaat) de Diacoon 'Momenten van diaconale bezinning' -  met daarin acht meditaties over een diaconaal gedeelte in de Bijbel. Handig om te gebruiken om een (diaconale) vergadering/bijeenkomst te openen of om als diaconie of kring samen te bezinnen op een ander moment.
De gespreks­vragen onderaan elke meditatie zijn soms specifiek op de diaconie gericht, maar zijn ook prima te gebruiken voor andere samen­stel­lingen of gewoon voor uzelf als bezinning.

nieuwe meditaties

Deputaten diaconaat besloten om deze acht meditaties ook los beschikbaar te stellen én aan te vullen. Zo blijft u voorzien van nieuw materiaal. Houdt deze pagina - of onze nieuws­brief - dus in de gaten om op de hoogte te zijn van aangevuld materiaal.
Als laatste zijn toege­voegd: Jesaja 55 en 1 Petrus 4.

oude meditaties

Al eerder verschenen een aantal diaconale meditaties. Download deze hier …  

downloads Oude Testament

 

 

 

 

 

 

 

downloads Nieuwe Testament

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email