Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

EGY048 naaiatelier

projectomschrijving

De werkloosheid in het zuiden van Egypte is groot. Met het opzetten van een eenvoudig naaiatelier wil DUET jonge vrouwen helpen. De vrouwen leren er een vak en kunnen als naaister de kost verdienen. Neem bijvoor­beeld Sabah. Vroeger was ze werkloos en afhan­kelijk. Tegen­woordig verkoopt Sabah haar zelfge­maakte kleding op de markt. Zo groeit niet alleen haar finan­ciële zekerheid, maar ook haar zelfvertrouwen.

waarom dit project?

De Koptische Orthodoxe kerk van Deir El Barsha wil vrouwen leren voorzien in hun eerste levens­be­hoeften. Veel mensen in het zuiden van Egypte werken maar een paar maanden per jaar als seizoen­ar­beider. Geen werk betekent geen inkomen. Met het opzetten van een naaiatelier waar vrouwen aan het werk kunnen, wil DUET de zelfred­zaamheid van gezinnen vergroten.

impact

In het verleden zijn al veel mannen en vrouwen door DUET geholpen met een kleine lening. Een manier die effect blijkt te hebben. Sommigen gebruiken de lening om een stukje land of wat vee te kopen. Anderen inves­teren in een lasap­paraat zodat ze een werkplaatsje kunnen beginnen. Vrouwen die met hulp van DUET leren naaien, worden zo struc­tureel geholpen aan een eigen inkomen.

wat kunnen we leren?

Iemand die honger heeft, kun je beter een hengel geven dan een vis. Maar als de ontvanger niet weet hoe hij de hengel moet gebruiken, is hij nog geen stap verder. Geven en toerusten moeten hand in hand gaan.

Print Friendly, PDF & Email