Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

HAI155 Bouw latrines

projectomschrijving

Haïti is een van de armste landen van de wereld. Vooral het noord­westen van het land heeft het zwaar. Veel mensen leven in kleine hutjes, zonder enige voorzie­ningen of hygiëne. De gezondheid wordt op allerlei manieren bedreigd. Eén van die bedrei­gingen is het gebrek aan goed sanitair en kennis van goede hygië­nische gebruiken. De stichting AJNODR in Passe Catabois trekt zich het lot van deze mensen aan en wil zorgen voor betere hygiëne en voorzieningen.

waarom dit project?

Onder leiding van lokale experts, bouwt AJNODR buiten­la­trines bij de huisjes. De armste mensen in de regio krijgen een minimale basis­be­hoefte, een toilet. Ze krijgen ook training hoe ze om moeten gaan met de latrine, en leren de basis­regels van een goede hygiëne. Zo worden ziekte­ver­wekkers terug­ge­drongen en de gezondheid bevorderd.

 

impact

Naast experts, zet de stichting AJNODR ook de plaat­se­lijke bewoners zélf in. Het mes snijdt dus aan twee kanten: directe hulp door de betere hygiëne én indirecte hulp doordat arme mensen een baan krijgen en zo zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden.

wat kunnen we leren?

De stichting werkt samen met de lokale kerken om de armste mensen op te kunnen sporen. Ze werken volgens Bijbels principe: 'de laatsten zullen de eersten zijn'. Laten wij zo ook proberen om de ander in nood vóór onszelf te laten gaan!

 

Print Friendly, PDF & Email