Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

NED137 Een thuis voor Koerden

projectomschrijving

In Rotterdam staat een huis waar Koerden zonder onder­scheid van taal of religie welkom zijn. De medewerkers van dit inloophuis bieden vanuit de liefde van Christus de vaak eenzame Koerdische bezoekers praktische hulp en delen het Evangelie. Dit huis vormt voor Koerden een plek waar ze zich thuis voelen, tot rust komen en herstel mogelijk is. Het team van Een thuis voor Koerden wil het huis graag uitbreiden om zo meer Koerden te kunnen begeleiden.

waarom dit project

De situatie van Koerden binnen de moslim­wereld is niet makkelijk, zij voeren al decennia lang een strijd voor een eigen staat. Mede daarom wonen veel Koerden in conflict­ge­bieden en zijn zij gevlucht naar veiliger oorden. Zowel in Nederland als in Koerdistan werkt Een thuis voor Koerden met vluch­te­lingen en slacht­offers van oorlog en geweld. Koerdische chris­tenen hebben vaak te maken met uitstoting, vervolging, geeste­lijke en licha­me­lijke mishan­deling. Sinds ongeveer twintig jaar zijn er Koerdische christenen.

impact

Het sociale isolement waar veel Koerdische bezoekers aan Een thuis voor Koerden mee te maken hebben brokkelt af. Zij ontmoeten andere Koerden in het inloophuis en zijn elkaar tot steun. De persoon­lijke zorg en aandacht voor de cultuur en taal maakt dat men zich gezien weet en thuis voelt. Daardoor verbetert het persoon­lijke welzijn en vindt er herstel plaats van trauma­tische ervaringen. Bezoekers zetten zich als vrijwil­liger in bij de activi­teiten van Een thuis voor Koerden.

wat kunnen we leren?

Door het openstellen van hun huis en hart bereiken de initi­a­tief­nemers van Een thuis voor Koerden, Faraidoun en Wesselien, een groep mensen die alleen staan en verdriet of angst kennen. Een maaltijd, onderdak, gesprekken en onder­steuning bij asiel­pro­ce­dures bieden een steun in de rug. Voor wie zetten wij ons huis en hart open?

Print Friendly, PDF & Email