Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

NED158 Assen Bloeit

projectomschrijving

Het kerkgebouw De Open Hof in Assen wordt omgebouwd tot een centrum in en van de wijk. Er worden niet alleen kerkdiensten gehouden. Het is vooral bedoeld om anderen te ontmoeten, samen te eten, en mee te doen met activi­teiten. Het gebouw en de tuin worden een hof, een plek om te ‘zijn’.

waarom dit project?

In Assen heerst veel eenzaamheid, afstand tussen culturen, gebrek aan parti­ci­patie en psychische proble­matiek. Tegelijk wordt de kracht van mensen - juist ook van de mensen die met die proble­matiek worstelen - in de wijk onvol­doende benut.

 

impact

Mensen komen vanuit eenzaamheid en een gevoel van zinloosheid uit hun huizen. Buren leren elkaar steeds beter kennen doordat ze samen aan tafel zitten.  Maaltijden en activi­teiten dragen bij aan opbouw van netwerk, gezond leven, minder eenzaamheid, minder beroep op zorg, meer zelfred­zaamheid en participatie.

wat kunnen we leren?

Door te steunen mogen we goed nieuws zijn voor mensen die arm, gebonden of verslaafd zijn, voor mensen die geen perspectief meer hebben of onder­drukt worden. 

Print Friendly, PDF & Email