Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

noodhulp Haïti

oproep augustus 2021

Opnieuw werd Haïti opgeschrikt door een aardbeving. Deze was van grotere kracht dan die in 2010. De gevolgen zijn verschrik­kelijk: vele dodelijke slacht­offers, persoonlijk leed, veel verwoesting van talloze huizen, kerken en gebouwen.

ingrijpende gevolgen

De nood wás al hoog: Haïti heeft te maken met tropische stormen, politieke chaos na de moord op de president en enorme econo­mische problemen. Daar kwamen vorig jaar ook de gevolgen van de corona­crisis bij. En dan nu opnieuw getroffen door een aardbeving. Deputaten diaconaat willen via de lokale kerken en partners hulp bieden. Zonder steun dreigt een humani­taire ramp.

onderdak, voedsel en medische hulp

Partner­or­ga­ni­saties van diaconaat willen hulp bieden juist daar waar de nood erg hoog is: onder de meest getroffen Haïtianen. Helpen met huisvesting, voedsel en medische zorg. Zo brengen zij hoop waar mensen versla­genheid voelen. Helpt u mee?

uw steun

Bid mee voor de getrof­fenen en hulpver­leners. Een collecte kunt u onder­steunen met een flyer of presen­tatie uit de rechter­kolom. Van harte bevelen deputaten deze noodhulp in uw gebed en gaven aan.

bericht vanuit Haïti

Margot de Greef, missi­o­naire diaconale werker van onze kerken en al jarenlang werkzaam op Haïti blogt:

"Weer doden, weer mensen onder het puin vandaan halen, weer verwoesting en vernieling. Een land zonder overheid. Geblok­keerde wegen. Ingestorte huizen, gebarsten water­re­ser­voirs. Gewonden, doden. Rotsachtige gebieden waarin stenen verplaatst worden door de bevingen en naschokken. Te midden van deze moeilijke tijd, die volgt op een aaneen­scha­keling van ellende die Haïti over zich heen krijgt, houd ik 1 Thessa­loni­cenzen 5: 16-18 voor ogen: “Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.”

 

Print Friendly, PDF & Email