Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

Noodhulp Hoorn van Afrika

Oproep juni 2022

droogte

In Oost-Afrika heerst op dit moment de ergste droogte sinds 40 jaar. De gevolgen ervan zijn ernstig. Zo'n 20 miljoen mensen hebben een groot voedsel­tekort of hebben geen voedsel. Veel mensen sterven door voedsel­gebrek. Op sommige plaatsen is al drie jaar lang geen druppel regen gevallen waardoor er geen graan groeit en dieren sterven. Door de oorlog in Oekraïne verergert de situatie. Hierdoor stagneert de graan­export en stijgen de voedselprijzen

ingrijpende gevolgen

In de hoorn van Afrika was er altijd al een dreiging van tekorten. Sprink­haan­plagen zorgden voor een toename van een dreigende hongersnood. Dat pakt nu desastreus uit. Iemand die er was, zei: 'De afgelopen jaren zijn de oogsten steeds mislukt. Kleine kinderen hebben echt vandaag eten nodig. Dat is er nu niet. Het gaat om leven of dood en iedere dag maakt het verschil'.

voedsel en noodhulp

Partner­or­ga­ni­saties willen hulp bieden juist daar waar de nood erg hoog is: daar waar mensen totaal geen eten hebben. Ze helpen met voedsel, medicijnen en noodza­ke­lijke zorg. Zo brengen zij hoop waar wanhoop heerst. Helpt u mee?

uw steun

Bid mee voor de getrof­fenen en hulpver­leners. Giften kunnen overge­maakt worden op IBAN NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau o.v.v. noodhulp Hoorn van Afrika of - in het geval van een actie in uw gemeente voor dit noodhulp­project - op het rekening­nummer van uw diaconie. Hartelijk dank!

 

 

Print Friendly, PDF & Email