Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

OEK142 Onderdak voor moeder en kind

projectomschrijving

De organi­satie Mercy House biedt een schuil­plaats aan alleen­staande (jonge) vrouwen met hun baby’s en kinderen die in moeizame omstan­dig­heden leven. Mercy House voorziet in voedsel en kleding en leert hun basis­vaar­dig­heden zoals koken en budget­beheer. De moeders proberen te werken of een opleiding te volgen en zorgen voor de kinderen. Met de juiste begeleiding krijgen de moeders hun eigen­waarde terug, staan zij steviger in de schoenen en vatten zij moed om de toekomst tegemoet te treden!

waarom dit project?

Zwangere meiden en jonge moeders staan er vaak alleen voor in Oekraïne. Het aantal abortussen en verlaten kinderen is daarom groot. Ook huiselijk geweld en familie­con­flicten komen veel voor. Mercy House helpt deze vrouwen zelfredzaam te worden en een thuis te creëren voor hun kinderen.

impact

Door de moeders bed, bad en brood te bieden, kunnen zij onder­tussen werken aan een zelfstandig leven. Een baan is daar een belangrijk onderdeel van. De moeders bouwen daarmee ook een sociaal netwerk op. Met de begeleiding van Mercy House krijgen de moeders hun leven met name emoti­oneel en finan­cieel weer op de rit. Hun kinderen bloeien daarvan op. Een stabiele jeugd is van onschatbare waarde.

wat kunnen we leren?

Naast profes­si­onele hulp kan een goede buur of collega voor alleen­staande ouders erg belangrijk zijn.

Print Friendly, PDF & Email