Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

PAG122 Opvang gehandicapten

projectomschrijving

Jemima helpt in Pales­tijns gebied gehan­di­capte kinderen en hun ouders. Vanwege lange wacht­lijsten begon Jemima een paar jaar geleden met thuiszorg. Deze methode werpt haar vruchten af! Door de veelal Arabische kinderen thuis te bezoeken en daar oefeningen
voor te doen aan de ouders, kunnen thera­peuten veel kinderen helpen. Een maatschap­pelijk werker bezoekt de ouders om hun te leren accep­teren dat hun kind anders is dan andere kinderen. Elk kind is kostbaar.

waarom dit project

In de Arabische wereld worden kinderen met een handicap gezien als een vloek voor de betrokken gezinnen. De missie van Jemima, vanuit een chris­telijk perspectief opgezet, is om dat te doorbreken. Mede door de Home Based Inter­vention (thuis verzorgen en opvangen van gehan­di­capten) lukt dat steeds beter. Fysio­the­ra­peuten en maatschap­pelijk werkers bezoeken gezinnen in hun eigen huis om daar speci­a­lis­tische hulp te bieden. Dat onderdeel van het project, wordt door onze kerken gesteund. De wijze waarop Jemima wordt geleid en aange­stuurd geeft vertrouwen in de toekomst van het hele Jemima project waartoe ook opvang van ernstig gehan­di­capten behoort.

impact

Gehan­di­capte kinderen worden niet langer beschouwd als straf of vloek. Mensen leren inzien dat een gehan­dicapt kind even waardevol is als een ander. Zo wordt er niet alleen vooruitgang geboekt met het oog op de licha­me­lijke ontwik­keling van het gehan­di­capte kind, maar ook op de geeste­lijke ontwik­ke­lingen van de hele gemeenschap.

wat kunnen we leren?

Deputaten hebben dit project in 2015 bezocht en zijn diep onder de indruk van de gevolgen die het thuis­zorg­project heeft in de levens en de harten van mensen, zelfs al zijn ze elkaars ‘tegen­standers’.

 

Print Friendly, PDF & Email