Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

ZAF066 Opvang en begeleiding weeskinderen (Sun City)

projectomschrijving

Hiv/aids maakt veel slacht­offers in Zuid-Afrika. Er zijn veel kinderen die door aids beide ouders verloren. Als er geen grote broer of zus is om op terug te vallen, zijn deze wezen aan hun lot overge­laten en zwerven ze over straat met alle gevolgen van dien. Sun City is een opvanghuis voor deze wezen. De kinderen krijgen te eten en begeleiding tot volwas­senheid. De staf en kerke­lijke vrijwil­ligers geven licha­me­lijke en geeste­lijke zorg. Ook gaan de kinderen naar school. Zonne­schijn in hun leven! 

waarom dit project?

Al sinds 2004 zijn onze kerken betrokken bij dit project in Zuid-Afrika. De lokale kerken konden de last van de hiv/aidsproblematiek niet dragen zonder hulp van buitenaf. De Zuid-Afrikaanse overheid was aanvan­kelijk erg terug­houdend. Gelukkig is dat laatste wel veranderd, maar dat neemt niet weg dat de opvang en begeleiding van (half)wezen nog steeds nodig is. In Zuid-Afrika zijn ongeveer 2,2 miljoen hiv/aids wezen. Bijna 20% van de mensen van 15-49 jaar is met hiv besmet.

impact

Kinderen krijgen onderdak, voeding en onderwijs. Hun kans op een menswaardige toekomst wordt zo vergroot.

wat kunnen we leren?

Een opgroeiend kind kost geld. Dat is bij ons niet anders dan in Zuid Afrika. Kinderen hebben onderdak, gezonde voeding, kleding en onderwijs nodig. Zolang onze hulp nodig is, willen we er zijn voor de weeskin­deren die via dit project worden geholpen. 
Print Friendly, PDF & Email