Projectomschrijving

In het zuiden van Nepal heerst grote armoede. Mensen verdienen te weinig om in hun levensonderhoud te voorzien en hebben geen andere mogelijkheden. De organisatie ACN wil de materiële, sociale en geestelijke armoede in dit gebied beëindigen.

Waarom dit project?

De mensen in het Nawalparasi district (Zuid-Nepal) leven van de landbouw, maar dat brengt niet genoeg op om rond te komen. Vaak hebben ze maar voor een paar maanden genoeg eten. Er wordt niet geïnvesteerd in onderwijs, dus andere inkomstenbronnen zijn er niet. De organisatie ACN helpt door mensen samen te brengen in zelfhulpgroepen, de kwalijke gevolgen van het hindoeïstische kastensysteem te doorbreken, kinderactiviteiten te houden en (agrarische) trainingen te geven.

Impact

Mensen leren meer en op een goede manier voedsel te verbouwen. Ook leren ze geld te sparen en worden ze omgeschoold. Zo kunnen ze weer in hun levensonderhoud voorzien en de toekomst hoopvol tegemoetzien.

Wat kunnen we leren?

‘Als iemand honger heeft, geef hem geen vis maar een hengel.’ Dit hebben ze in Nepal goed begrepen. Honger voorkomen is beter dan honger stillen.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Rehabilitatie druggebruikers

Lees meer

Zelfredzame weduwen, wezen en gehandicapten

Lees meer