Het verhaal van Farooq

In 2020 zijn we gestart met het steunen van een moestuinproject van YWAY. Zo kan het YWAY-team naar meer mensen uitreiken. Zoals naar Farooq, hij woont met zijn vrouw Sonia en hun dochtertje in de omgeving van Youngson Abad.

De afgelopen twee jaar werkte Farooq in een steenbakkerij. Zijn vader had een lening bij de eigenaar van de steenbakkerij en werkte daar om de lening af te betalen. Toen hij stierf, ging deze verplichting over op Farooq. Hij moet meer dan twaalf uur per dag werken en heeft slechts één dag in de maand vrij. Om de lening af te betalen wordt geld ingehouden op zijn salaris. Maar hij krijgt geen inzicht in het afbetalen van de lening en weet niet hoe lang hij dit werk nog moet doen. Zijn vrouw Sonia werkt in een andere steenbakkerij. Wat hier gebeurt, is wettelijk niet toegestaan en toch grijpen lokale overheden niet in.

YWAY ondersteunt deze gezinnen en vraagt ons te bidden voor mensen als Farooq en voor mogelijkheden om hen uit slavernij te bevrijden. Daarnaast wil men nieuwe situaties als die van Farooq voorkomen.

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Steun en training arme koffieboeren

Lees meer

Bosbehoud en bosbescherming

Lees meer