Projectomschrijving

Haïti is een van de armste landen van de wereld. Vooral het noordwesten van het land heeft het zwaar. Veel mensen leven in kleine hutjes, zonder enige voorzieningen of hygiëne. De gezondheid wordt op allerlei manieren bedreigd. Eén van die bedreigingen is het gebrek aan goed sanitair en kennis van goede hygiënische gebruiken. De stichting AJNODR in Passe Catabois trekt zich het lot van deze mensen aan en wil zorgen voor betere hygiëne en voorzieningen.

Waarom dit project?

Onder leiding van lokale experts, bouwt AJNODR buitenlatrines bij de huisjes. De armste mensen in de regio krijgen een minimale basisbehoefte, een toilet. Ze krijgen ook training hoe ze om moeten gaan met de latrine, en leren de basisregels van een goede hygiëne. Zo worden ziekteverwekkers teruggedrongen en de gezondheid bevorderd.

Impact

Naast experts, zet de stichting AJNODR ook de plaatselijke bewoners zélf in. Het mes snijdt dus aan twee kanten: directe hulp door de betere hygiëne én indirecte hulp doordat arme mensen een baan krijgen en zo zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden.

Wat kunnen we leren?

De stichting werkt samen met de lokale kerken om de armste mensen op te kunnen sporen. Ze werken volgens Bijbels principe: ‘de laatsten zullen de eersten zijn’. Laten wij zo ook proberen om de ander in nood vóór onszelf te laten gaan!

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten