Projectomschrijving

Er is veel eenzaamheid in Schollevaar.  Er zijn veel eenoudergezinnen. Velen hebben het idee dat ‘toch niks in hun leven lukt’. Familiehuis Schollevaar is een plek van ontmoeting. Een plek waar mensen door middel van bijeenkomsten en activiteiten relaties kunnen opbouwen en verdiepen.

Waarom dit project?

In Capelle aan den IJssel is veel eenzaamheid in de wijk Schollevaar-Oost. Er zijn een groot aantal gebroken gezinnen. Bij de activiteiten van pioniersplek ‘Familiehuis Schollevaar’ ontmoeten deze mensen elkaar. Elkaars nood wordt gedeeld en net als in een ‘gewone’ familie wordt geleerd om te ontvangen en te geven. Een team van vrijwilligers organiseert activiteiten als sportmiddagen, vakantie bijbelweek, koffie-inloop, hulp bij administratie en belastingen en maaltijden.

Impact

Maandelijks houdt Familiehuis Schollevaar bijeenkomsten. Deze zijn gericht op ontmoeting met elkaar. Tussen mensen onderling, maar ook met God die ons wil ontmoeten. Jong en oud is welkom en kan meedoen. Op het moment vinden de bijeenkomsten plaats in een schoolgebouw. Een droom is dat er een eigen pand gevonden wordt. Een eigen ‘huis’. Familiehuis Schollevaar verlangt er naar om een plek te zijn in de wijk Schollevaar-Oost waar het geloof in Jezus Christus (uit)gedeeld wordt. Een plek waar jong en oud samenkomen en waar iedereen zich veilig voelt. Een plek waar Jezus hoop geeft in gebrokenheid.

Wat kunnen we leren?

Samenleven betekent ook dat je elkaars nood deelt. Je bent ‘familie’ in goede en slechte tijden. Waar de één moet leren ontvangen, leert de ander te geven.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

SOS Zeevarenden - Rotterdam

Lees meer

Armoede bestrijden

Lees meer